PedaCasting

PedaCasting

Oppiminen ja innovaatiot työelämässä Esko Kilven ja Yrjö Engeströmin siivittäminä

Tässä linkki IT-kouluttajien syysseminaariantiin. Teemana oli 20.11.2008 oppiminen ja innovaatiot työelämässä. Ainakin minut nämä molemmat karismaattiset luennoitsijat saivat ajattelemaan ja miettimään oppimista uudella tavalla yhteisön voimaa ja tämänhetkisiä tietoteknisiä mahdollisuuksia tehokkaasti hyödyntämällä.

Video on melko pitkä eli liki kolmetuntinen, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Katselukerrat: 42

Kommentoinut Tarmo Toikkanen 9. helmikuu 2009 17:30
Vaihtoehtoisesti pelkät videotallenteet (kumpikin erikseen) sekä esitysdiat on saatavilla tapahtuman sivuilta.
Kommentoinut Anne Rongas 10. helmikuu 2009 10:45
Hei, voitko Ritva kertoa muutaman päällimmäisen asian, joka sinulle jäi kyseisistä luennoista ajatuksiin. Millä tavalla yhteisön voimaa voisi opetustyössä hyödyntää? Voiko yhteisön voima näkyä esimerkiksi tässä koulutuksessa, tietoteknisten mahdollisuuksien kautta?
Kommentoinut Ritva Kämäri 11. helmikuu 2009 00:09
No, mielestäni tämä on parhaimmillaan yhteisön voiman hyödyntämistä, kun tässä PedaCasting-ryhmässä on koolla joukko opetusalan erilaisissa tehtävissä toimivia asiantuntijoita, jotka edustavat monitahoista osaamista. Tietotekniikka tarjoaa esimerkiksi tämän Ning-sivuston ja sen sisarsivustojen kautta meille mahdollisuuden viestiä ja olla vuorovaikutuksesa toinen toistemme kanssa. Saamme aivan varmasti uusia ideoita ja näkökulmia omaan työhömme tietotekniikan suomin mahdollisuuksin, kun me tuotamme omia pohdintojamme toinen toistemme luettaviksi videoklippien ja muiden ajatuksiamme aktivoivien kuva- ja äänivirikkeiden avulla. Olen vakuuttunut, että lisäämme omaa sekä verkkopedagogista että tietoteknistä osaamistamme tämän ryhmän ja sen jäsenten välisen vuorovaikutuksen avulla, kunhan vain omaamme riittävästi uskallusta, tervettä uteliaisuutta ja olemme avoimia uusille ajatuksille.

Minua kiehtoi Kilven ja Engeströmin alustuksissa erityisesti se, että molemmat herrat peräänkuuluttivat oppimiskulttuurin muutostarvetta ja uudenlaista oppimiskulttuuria, joka perustuu sosiaaliseen verkostoon ja yhteisöllisyyteen. Mieleen jäi Engeströmin ekspansiivisen oppimisen malli, jota hän kuvasi mm. matkana yhteisen lähikehityksen vyöhykkeen halki. Itse haluaisin olla omalta osaltani muuttamassa oman oppilaitoksemme oppimiskulttuuria piirun verran yhteisöllisen oppimisen suuntaan pienin, mutta sitäkin varmemmin askelin.

Täytyy tunnustaa, että Itse olen ottamassa vasta ensi askeleita tässä verkostojen kautta tapahtuvassa yhteisöllisessä työskentelytavassa uteleliaana ja avoimin mielin.

Kommentti

Sinun tulee olla PedaCasting:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon PedaCasting

Uusimmat tapahtumat

senja repo on nyt jäsen: PedaCasting
Heinä 6, 2010
Kari Kuikka on nyt jäsen: PedaCasting
Maalis 15, 2010
Heikkala Harri liittyi käyttäjän Anne Rongas's ryhmään
Pikkukuva

Pedagogiset mallit

Esitellään ja tutkaillaan erilaisia pedagogisia malleja ja niiden soveltamista verkkotyöskentelyyn.
Tammi 13, 2010
Heikkala Harri on nyt jäsen: PedaCasting
Tammi 13, 2010

Ryhmät

© 2017   Created by Pasi Silander.   Toiminnon tarjoaa

Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot