PedaCasting

PedaCasting

Tämä esitys vaikutti mielestäni todella mielenkiintoiselta. Toivon, että käytte katsomassa sen ja kerrotte mielipiteenne. Itse vielä sulattelen asiaa...

Katselukerrat: 209

Vastaa tähän

Vastaukset tähän keskusteluun

Tämä on loistava LÖYTÖ Tero! Kiitos. Upotan tähän alle, ettei tartte siirtyä toisaalle.

Erittäin mielenkiintoinen, esityksen mainiona pointtina, että koulun instituutiona täytyy muuttua ja vastata yhteiskunnan muuttuviin tarpeisiin.
Dia 55 on esimerkiksi syventymisen arvoinen (ja vaikka puhutaan USA:sta ei Suomi eroa):

Lasting legacy of Society 1.0: USA in the 21st century
• Emerging knowledge/innovation economy is stunted
• Integrated activities between adults/kids are highly limited
• Kids and adults learn less and less from each other
• Adults anxious about/fear learning from kids
• Kids separated from adults, following legacy industrial economy model
• Kids work mainly at menial tasks
• Kids still contribute to all economic levels, but at far lower levels than possible, feasible, and desirable
Vielä jatkoa keskusteluun toisella linkillä, joka oli aika vaikuttava ja viihteellinen samaan aikaan. Maailma muuttuu Eskoseni...
Maailma muuttuu Eskoseni...
Ihan aiheesta toiseen, kun tuo on näyttävästi mainoksissakin (Instrumentarium), niin mistä se tulee. Siis EskoSEni? Kivellä: Eskoni.
Anne, enpä tiedä mistä tuo Eskoseni tuli, jostain mielen syövereistä. Minulle se on diminutiivi eli sitä voisi kutsua vaikka hellittelysanaksi, jota voitaisiin käyttää vaikkapa pienestä söpöstä lapsesta. Kuubassa näin tehdään nimien kanssa esim. Pedro on Pedrito jne. Monesti nämä nimet jäävät elämään ja niitä käytetään aikuiseksi asti. Tässä yhteydessä ymmärrän sen vähän näin: Voi Esko parkaa (Eskoseni), maailma muuttuu.

Opettajat ovat nyt vähän siinä tilanteessa, että voivat taistella muutoksia vastaan, jotka joka tapauksessa tapahtuvat, tai lähtevät muutokseen mukaan. Minä olen puoleni valinnut ja yritän saada epäilijöitä mukaan. Web 2.0 on fantastista, mutta Web 3.0 on VALLANKUMOUS. Tässä taas linkki blogissa olevaan videoon, joka pistää opettajat koville...
Tero, sinulla on mainio taito löytää netistä kiinnostavia ja opettavaisia sisältöjä! Kiitos taas tuostakin.

Ja mitä tulee Eskoseen. Pointtini oli se, että kun siteerataan, niin siteerataan oikein, Kiven tekstin mukaan: "Maailma muuttuu Eskoni." Ei vakavaa, mutta kyseessä on kirjallisen kulttuurimme kansallisaarre. Sitä tekee mieli kiillottaa ja putsata pölyistä.
Olet Anne ihan oikeassa. Kivi kunniaan! Täytyy myöntää, etten edes muistanut, mistä koko sitaatti oli peräisin. En edes tiennyt sen olevan sitaatti. Olin vain kuullut sen jostain ja se oli jäänyt päähäni. Tulipa taas aukko sivistyksestä täytettyä. Kiitos!

Olen ollut viime ajat Diigon lumoissa kiitos suurenmoisen "Sosiaalinen media opetuksessa" -kirjan. Sitä kyllä suosittelen todella lämpimästi kaikille kurssilaisille ja myös muille sosiaalisesta mediasta kiinnostuneille. Erinomaisen pedagoginen kirja mielestäni. Minulla on tarkoitus puhua koulussani juuri sosiaalisesta mediasta maaliskuussa ja kirja tulee olemaan tärkeää lähdemateriaalia tehtävään valmistautuessani. Otan varmasti myös puheeksi Web 3.0:n. Sen kyllä pitäisi pistää kaikki opettajat ajattelemaan.
Hei, olisi muuten mukava laatia halukkaitten kanssa kollektiivinen web3.0 esitys. Työvälineeksi käy jaettu Google Esitys. Kiinnostaisiko?

Joo, Nummisuutareissa Eskon isä Topias noin lausahtaa.
Ehdottomasti kiinnostaa! Käytin juuri äsken Google Docsia ja se toimii mainiosti. Ollaan muuten valmistelemassa meidän koulun erityispuolen OPS:ia samaa välinettä käyttäen. Olen saanut tältä kurssilta jo uskomattoman määrän tietoa ja välineitä. Kiitos!

Google Esitys on minulta vielä kokeilematta ja olen kyllä innolla lähdössä mukaan.
Jälleen mielestäni tärkeä linkki liittyen Web 3.0:aan. Katsokaa "highlighted"-osuus keskikohdilta. Oppilaat voivat myös opettaa opettajia, joilla saattaa olla paljon opittavaa tietotekniikasta. Roolit voivat mennä osittain uusiksi. Eläköön vallankumous!
Myöhemmin tässä kuussa on Leapfrog konferenssi Anqing:ssa Kiinassa. Konferenssissa esiintyy myös tohtori Lasse Siurala (Director, Youth Department, City of Helsinki, and Docent at the Helsinki School of Economics) tässä linkissä johdanto hänen esitykseensä (highlighted). Sivull on myös mielenkiintoisia vidoita, joissa kerrotaan Leapfrog:iin ja Web 3.0:aan liittyvistä asioista. Käykää tutustumassa ja kertokaa mielipiteitä.

RSS

Uusimmat tapahtumat

senja repo on nyt jäsen: PedaCasting
Heinä 6, 2010
Kari Kuikka on nyt jäsen: PedaCasting
Maalis 15, 2010
Heikkala Harri liittyi käyttäjän Anne Rongas's ryhmään
Pikkukuva

Pedagogiset mallit

Esitellään ja tutkaillaan erilaisia pedagogisia malleja ja niiden soveltamista verkkotyöskentelyyn.
Tammi 13, 2010
Heikkala Harri on nyt jäsen: PedaCasting
Tammi 13, 2010

Ryhmät

© 2017   Created by Pasi Silander.   Toiminnon tarjoaa

Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot